Συναδέλφισσες/οι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει σύντομα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) που λειτουργούν ως Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και θα αποκοπούν από τον κορμό της ΓΔΑΠΚ.

Το Σωματείο μας έχει αντιδράσει σε αυτήν επιλογή της κυβέρνησης και σε συνεργασία με άλλα Σωματεία εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ και επιστημονικούς φορείς συντονίζουμε την δράση μας απέναντί της.

Παράλληλα στηρίζουμε και συντασσόμαστε με δράσεις εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους που αντιτίθεται σε αυτήν την πολιτική απαξίωσης του έργου των δημόσιων μουσείων και της προσφοράς των εργαζομένων σε αυτά. Έτσι στηρίζουμε την απόφαση των εργαζομένων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:30 το μεσημέρι.

Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 από ώρα 12:00 ως το πέρας του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Μουσείο να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Previous

Ανακοίνωση για την κυβερνητική βούληση μετατροπής των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε ΝΠΔΔ

Next

Δικαίωση για τους τρεις συναδέλφους μας μετά από την δίωξη που υπέστησαν από την εταιρεία ΑΪΝΟΟΥΧΑΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ