Συναδέλφισσες – οι,
συνεχίζουμε τον αγώνα για την ακύρωση του νόμου 5021/20223 που μετατρέπει τα πέντε μεγάλα Κρατικά Μουσεία σε ΝΠΔΔ. Μετά την τοποθέτηση των δοτών Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Διευθυντών στα Μουσεία προκηρύσσουμε :

  1. 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 Απριλίου, από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος και άλλα Σωματεία στο νομό Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 10 πμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,
  • 24ωρη απεργία την Τρίτη 25 Απριλίου σε όλη την υπόλοιπη χώρα, από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων, τον ΣΕΑ και την ΠΑΣΥΠΑΤΕ,

με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για την Αθήνα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 12.00 και για την Περιφέρεια όπου αυτές εξαγγελθούν.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία/αποχή από όλα τα καθήκοντα που συνδέονται με την εφαρμογή του ν. 5021/2023, η οποία ισχύει μέχρι τις 28/4/2023.

Παλεύουμε για Δημόσια Μουσεία ανοιχτά σε όλους και όχι μουσεία-κυβερνητικά υποχείρια, παραδομένα στην εμπορευματοποίηση και στην οικονομική ελίτ της χώρας.

Κάτω τα χέρια από τα Κρατικά Μουσεία! Συνεχίζουμε! Ο νόμος 5021/2023 θα μείνει στα χαρτιά!

Previous

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Σ.Α. εύχεται σε όλες και όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Next

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΕΣΑ 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ